• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Наказ про організацію харчування В ЗДО

Наказ про організацію харчування В ЗДО

2022-02-16

ДИРДИНСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «ЛАСТІВОЧКА»

ГОРОДИЩЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

вул. Миру,41, с. Дирдин, Черкаська область, 19509,

е-mаіl dnz_ lastivoshka.@ukr.net код ЄДРПОУ 38682735

06.01.2022 року НАКАЗ №5

Про організацію харчування дітей у 2022 навчальному році

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про освіту» «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2016 року № 16 «Про внесення змін до порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податків на додану вартість», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» згідно рішення сесії Городищенської міської ради від 23.12.2021 № 15-2/8 «Про програму організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти на 2022 рік», наказу відділу освіти Городищенської міської ради «Про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти у 2022 році» №204 від 23.12.2021 року, з метою забезпечення вихованців закладу дошкільної освіти раціональним харчуванням, збереження здоров'я дітей

НАКАЗУЮ:

1. Організувати харчування вихованців у закладі освіти у 2022 році, відповідно до чинного законодавства

2. Забезпечити безперебійну роботу харчоблоку протягом навчального року, тримати його в належному санітарному стані, укомплектовувати їдальню кваліфікованими кадрами згідно з штатними розписами.

6. Харчування здійснювати відповідно до чотиритижневого сезонного меню, погодженого з Городищенським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

7. Надходження продуктів до їдальні закладу освіти здійснювати за попередньою заявкою відповідно до чотиритижневого сезонного меню.

8. Постійно здійснювати контроль за якістю харчування вихованців та надходженням продуктів харчування і продовольчої сировини на харчоблоки.

9. Вживати заходи щодо запобігання харчових отруєнь та шлунково-кишкових захворювань.

10. Забезпечити виконання норм харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», в межах асигнувань.

11. Продовжити впроваджувати у закладі освіти постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках HACCP.

12. Створити у закладі освіти комісію громадського контролю.

13.Призначити відповідальною за процесом організації харчування дітей у ЗДО «Ластівочка» у2022 навчальному році сестру медичну старшу Савич Людмилу Анатоліївну.

14.Сестрі медичній старшій:

14.1. Постійно здійснювати контроль за якістю харчування дітей та надходженням продуктів харчування і продовольчої сировини на харчоблок.

14.2. Вживати заходи щодо запобігання харчових отруєнь та шлунково-кишкових захворювань.

14.3. Здійснювати бракераж сирої та готової продукції.

14.4. Вести журнал обліку виконання норм харчування , кожні десять днів проводити аналіз якості харчування , а за потреби його корекцію.

15. Кухареві дошкільного закладу Канівець Л.О:

15.1.Харчування здійснювати відповідно до чотиритижневого сезонного меню, погодженого з Городищенським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

15.2. Надходження продуктів здійснювати за попередніми заявками відповідно до чотиритижневого меню.

15.3.Приймати від постачальника продукти харчування і продовольчої сировини гарантованої якості з супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.

15.4. Дотримуватись вимог санітарного законодавства при їх зберіганні.

15.5. Відповідати за повноту закладки продуктів і вихід страв, за якість і своєчасне приготування їжі, за санітарний стан приміщення харчоблоку.

15.6.Вивішувати меню із зазначенням виходу кожної страви в інформаційних куточках закладу.

15.7.Суворо дотримуватись під час приготування страв поточності виробничого процесу (технології виготовлення).

15.8.Добирати і зберігати щодня добові проби кожної страви раціону.

15.9.Видавати дітям готові страви не раніше ніж за півгодини після зняття проби призначеною відповідальною особою за зняття проби у суворо визначений час з інтервалами не більше 3-4 годин.

15.10.Суворо дотримуватись особистої гігієни. Санітарний одяг (халати, фартухи, хустки, ковпаки) замінювати при забрудненні.

15.11. Розписуватись особисто про відсутність гнійничкових захворювань і гострих респіраторних інфекцій у Журналі здоров’я.

16. Затвердити триразовий режим харчування дітей дошкільного віку в ЗДО «Ластівочка»:

- сніданок, обід, вечеря.

17. Від плати за харчування дитини закладу дошкільної освіти звільняти батьків або осіб, які їх замінюють, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах), дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", дітям з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітям з багатодітних сімей, дітям з сімей учасників АТО.

18. Щомісяця звітувати відділу освіти про кількість дітей пільгових категорій, про стан харчування, виконання норм харчування.

19. Кошти за харчування дітей за батьківські кошти переказувати на спеціальний рахунок відділу освіти відповідно до порядку визначеного централізованою бухгалтерією відділу освіти.

20. Затвердити вартість харчування за рахунок бюджетних коштів:

для дітей у закладі дошкільної освіти :

- віком до 4-х років у розмірі– 55 грн. 44 коп.

- віком від 4-х до 6 (7) років у розмірі– 72 грн. 99 коп.

21. Встановити розмір батьківської плати у розмірі, що становить 50 відсотків від вартості харчування на день у закладі дошкільної освіти. 22. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор ЗДО Марина Думич

З наказом ознайомлені: Савич Л.А.

Канівець Л.О.

Бойко Л.А.

Печена Л.П.

Фіноженкова К.Д.

Шлончак О.Б.

Пістун М.О.

Кiлькiсть переглядiв: 358

Коментарi